Kategóriák
oltás

Kezdődik – a BKV Zrt. koronavírus fertőzésre, kontaktokra és az oltás tényére vonatkozó adatkezelése

Az index írásából arról értesülhettünk, hogy a BKV nem bízza a véletlenre, kézbe vette dolgozói egészségügyi adatainak kezelését. Nyilvántartják az egyes dolgozóikról Covid-fertőzésük tényét,  illetve a kontakt adatokat. Az írásból úgy tűnik, hogy a védőoltással kapcsolatosan is nyilvántartást vezetnek, kívánnak vezetni.

Hogy megtudjuk, pontosan milyen jogalappal, és jogi feltételek mellett történik az egészségügyi adatok kezelése, a BKV adatvédelmi tisztviselőjéhez fordultunk kérdéseinkkel.

A BKV-tól a következő közérdekű adatok megküldését kértük: a társaság pandémiás tervét, továbbá a koronavírussal összefüggő rendelkezéseikkel kapcsolatos következő dokumentumokat: a fertőzés tényével és a védőoltással kapcsolatos személyes adatok adatkezelésére vonatkozó hatásvizsgálatot, adatkezelési szabályzatot, adatkezelési tájékoztatót, a dolgozók felé ez ügyben küldött tájékoztatókat, illetve az ezzel kapcsolatos űrlapokat és szabályzatokat.

Kíváncsian várjuk a dokumentumokat.

2021.03.25. A BKV arról tájékoztatott, hogy az adatigénylés megválaszolására rendelkezésre álló 15 napos határidőt további 15 nappal meghosszabbítja.

2021.04.19. A BKV megküldte a koronavírussal összefüggő dokumentumait, melyeket ezúton – nem mint jó gyakorlatot, hanem mint a BKV gyakorlatát – teszünk közzé:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük