Kategóriák
oltási igazolás vakcina útlevél

Digitális zöldigazolvány az Európai Parlament előtt

Az Európai Parlament képviselői a vakcinaútlevél bevezetésének feltételeiről tárgyaltak kedden. Kedvező fejleményekről is beszámolhatunk.

A Bizottság részéről Didier Reynders igazságügyi biztos megerősítette, hogy a javaslat célja az uniós polgárok szabad mozgásának megkönnyítése és diszkrimináció mentes biztosítása.

Június végéig (!) készül el a technikai háttér, az egészségügyi adatok nem kerülnek központi szinten eltárolásra.

Több képviselő is kifejezte elvárását, hogy a vakcina útlevél nem válhat az európai utazás előfeltételévé, ez aláásná a szabad mozgás megkönnyítésének tervezett célját.

A képviselők rámutattak a szerzett immunitással kapcsolatos egyetértés hiányára.

Több képviselő kérte az európai zöld igazolvány és a nemzeti vakcina útlevelek viszonyának tisztázását.

A vakcinautlevel.eu portál szerzői is kifogásolták, hogy nem jelenthet valós alternatívát a ma még nagyon költséges PCR-teszt. Örömmel olvastuk, hogy egyes képviselők megjegyezték, hogy a polgároknak sürgősen hozzá kell férniük egy megfizethető teszthez, hogy elkerülhető legyen a be nem oltottak megkülönböztetése.

Az európai adatvédelmi biztos bemutatta az Európai Adatvédelmi Testülettel közös véleményét.

A vakcinautlevel.eu is megküldi az európai döntéshozók részére észrevételeit.

4 hozzászólás a(z) “Digitális zöldigazolvány az Európai Parlament előtt” című bejegyzéshez

A magyar kormány tesztelés nélkül diszkriminálja a nem oltottakat. Nincs lehetőség negatív teszttel sem látogatni a megjelölt helyszíneket (pl. állatkert, ami nonszensz). Csak az oltási vagy volt Covid-pozitív igazolással adnak ki ilyen igazolványt. Erről tárgyaljanak, mert ez konkrét diszkrimináció, márcsak azért is, mert hetek-hónapok után sem kapják meg az emberek az igazolványt, elérni nem lehet senkit, az emailekre nem valaszolnak. Így az sem mehet sehova, aki igazoltan volt covidos vagy megkapta az oltást, csak “adminisztrációs” okokból nem kapta meg az igazolványt.

Kérem, hogy ezügyben tegyenek valamit.

A vakcinával csak saját magunkat védhetjük, ez köztudott még a laikus számára is!

Valahol a közösség érdeke is. Tehermentesíteni kell az eü-t, szakrendelések elmaradása tartósan, súlyos következménnyel járhat sok beteg számára. Mások felelőtlen hozzáállása miatt ne érjen hátrány embereket. Kötelezővé tenném az oltást!

Ön olvasta az oldal szerkesztőinek gondolatait a csapat menüpont alatt, kedves Károly?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük