Kategóriák
oltási igazolás vakcina útlevél

Balaton Sound – csak oltási igazolással

2021. 03. 01. A 24. hu írásában arról olvashattunk, hogy csak oltási igazolással lehet idén nyáron a Balaton Sound területére belépni.

„A testület előfeltételként fogalmazta meg, hogy a fesztivál valamennyi résztvevőjének legyen meg az oltási igazolványa” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

2021. 03. 02. Közérdekű adatigényléssel fordultunk a polgármester úrhoz, illetve a polgármesteri hivatalhoz.

Kíváncsiak vagyunk, hogy készített-e az önkormányzat bármiféle hatásvizsgálatot, a döntésük megalapozását szolgáló dokumentumot. Egyáltalán miről született pontosan döntés, mert a városi honlap sajnos nem a jogszabályoknak megfelelően teszi közzé a közérdekű adatokat.

A hivatal válaszát követően (persze, csak ha kapunk elég információt) tudjuk megítélni, hogy feltételezésünk helytálló-e, az önkormányzat valóban diszkriminálná-e azokat az egyéneket, akik életkoruknál, a vakcina hiány miatt, vallási, világnézeti, lelkiismereti okból, várandósság, gyermek szoptatása, betegség miatt vagy egyéb objektív okból nem kaphatják meg vagy nem kívánják megkapni az új koronavírus elleni védőoltást.

2021. 03. 24. Sajtóértesülések szerint a Balaton Sound nem lesz megvalósítva. Ettől függetlenül továbbra is várjuk a polgármester válaszát. A mai napon emlékeztettük arról, hogy a közérdekű adatok kiadására szolgáló 15 napos határidő régen lejárt…

A fejleményekről beszámolunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük